Back to the Chorus – Postland & Ben van Bueren

Aardse, compacte, toegankelijke hedendaagse kamermuziek. Virtuoze, doorwrochte, dwarse pop. Muziek voor hoofd en onderbuik.

Componist Ben van Bueren (www.benvanbueren.com) en het nieuwe Utrechtse ensemble Postland vermengen hun kennis en stijlen in een comfortabel én ontregelend concert. ‘Back To The Chorus’is een samensmelting van stijlelementen uit de popmuziek, met het ambacht en virtuositeit van een hedendaags klassiek ensemble.

Live-elektronica vullen  het ene moment subtiel aan, terwijl zij op een ander moment de klank nadrukkelijk manipuleren. Wat klinkt zijn licht ontregelende, hedendaagse, tegen pop aanschurende composities. Conventies uit de popmuziek worden doorontwikkeld én doorbroken, al waren ze de ‘Leitmotiven’ in een opera of symfonisch gedicht. Een typische Phil Collins-achtige opbouw, een groovy James Brown, het gebruik van een autotune à la Bon Iver, gecombineerd met een componeerstijl à la Steve Reich, Igor Stravinsky en Franco Donatoni. Studio productie versus akoestische ambachtelijkheid, een symbiose van een ‘popband’ met een hedendaags muziekensemble. Het publiek wordt meegenomen in een reis langs ingeloste verwachting en onverwachte afslagen, een comfortabele uitdaging.

Bezetting:
Jana Machalett, fluiten
Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinetten
Enric Monfort, slagwerk
Pauline Post, piano
Jellantsje de Vries, violen
Jelte van Andel, contrabas
Peter Akkerman, geluid