An Ocean of Rain – Yannis Kyriakides

Ensemble MAE en Cryptic openden Aldeburgh Music festival met nieuwe opera van Yannis Kyriakides

Het 61ste Aldeburgh Music festival werd op 13 juni 2008 geopend met de opera An Ocean of Rain.

An Ocean of Rain laat de verstrengelde levens van zuster Delhi, Kiev, Cairo, New York en Kyoto op het eiland Haiti zien. De door (sexueel) geweld geteisterde Haïtiaanse samenleving komt tot uitdrukking in de levens van de 5 vrouwen.

An Ocean of Rain is een nieuwe opera met muziek van Yannis Kyriakides, een libretto van der Canadese schrijver Daniel Danis, onder regie van Cathie Boyd. Het wordt uitgevoerd door het Ensemble MAE, onder leiding van dirigent Bas Wiegers, en een internationale groep van zangers. De opera is een internationale co-productie van Crypric, Ensemble MAE, Aldeburgh Music en Almeida Theatre.

An Ocean of Rain zal verder te zien zijn in het Almeida Theatre, Londen, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam, en de Rotterdamse Schouwburg.

Vind meer informatie over ‘An Ocean of Rain’ op de website van Yannis Kyriakides