Postland

Postland is een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit 5 musici, afkomstig uit het voormalige Ensemble Insomnio, die elkaar muzikaal door en door kennen.

Het legt zich toe op het programmeren en uitvoeren van actuele, vooral hedendaagse klassieke muziek. Gevestigd in de stad Utrecht geeft deze nieuwe groep musici vorm aan spannende muzikale avonturen.

De vijf musici van Postland bewegen zich al enige tijd in de toplaag van de brede Europese hedendaagse muziekscène, maar zijn ook geworteld in andere muziekgenres, zoals klassieke muziek, improvisatie, wereldmuziek en pop. De leden werken regelmatig met muziekgroepen als Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Ensemble Recherche, Ensemble Modern, het Ictus Ensemble, Remix Ensemble, Nieuw Amsterdams Peil, Academy of St Martin in the Fields en Alamo Race Track.

Ook droegen leden van het ensemble bij aan projecten met regisseuse Boukje Schweigman, choreografe Beppie Blankert, projecten met toneel & dansgezelschappen als Club Guy and Roni, de Jakop Ahlbom Company en Leine & Roebana, met locatietheater PeerGrouP, met muziektheatergroep De Veenfabriek en stadsgezelschap Theater Utrecht.